Ile napiwku zostawić kelnerowi?

Osoby, które mają interes w branży spożywczej często pracują jako menedżerowie i kucharzy jak marzą o założeniu własnego jadłodajni. Jeśli ten opisuje sytuację, przechodząc od pracy dla jadłodajni do posiadania własnego może wymagać pewne ryzyko, ale te, które mogą wypłacić dywidendę w dłuższej perspektywie. Jeśli okaże się, że trudno jest wyrwać i zabrać szansę na własnym jadłodajni, należy rozważyć korzyści pominięcia, jeśli nie otworzyć własną restaurację:

Bycie własnym szefem

Jeśli spędziłem rok w branży spożywczej jako menedżer, kucharza lub kelnera, to wiesz, jak stresująca może pracować dla kogoś innego, zwłaszcza w branży znanej z wzlotów i upadków. Jeśli posiadasz własną restaurację, stres środowiska restauracja nie zatrzyma. W rzeczywistości, często wzrasta. Ale po uruchomieniu zakładu, zamiast pracować dla jednego, ostateczny głos w sprawach gospodarczych jest twoje. Na koniec dnia, można mieć wiedząc, że tak długo, jak knajpka zachowuje swoją wydajność, twoim zadaniem jest bezpieczne.

Rozwijanie wyjątkową kuchnię

Jeśli wszyscy restauratorzy mają jedną cechę, to jest pasja do kuchni. W przeciwieństwie do sieci restauracji, których menu zmienić tylko, gdy urzędnicy korporacyjni dać śmiało, niezależne jadłodajnie umożliwić ich właściciele się artyści żywności, rozwój nowych zawirowań na starych potraw i tworzenie nowych. W czasach trening umiejetnosci spolecznych szczecin, gdy w wielu kuchni sieci restauracji "jest poważnie Druga stopa, posiadanie własnego jadłodajni pozwala zaoferować klientom coś więcej niż tylko konsumpcji.

Rozwój tożsamości w zakładzie

Rozwijanie tożsamości zakładu jest krytyczna dla rozwija swoją bazę klientów, która jest kluczem do podtrzymania jego dochody. W przeciwieństwie do jadłodajni łańcuchowej, której tożsamość została już utworzona, niezależny knajpka może tworzyć niepowtarzalną tożsamość, jeden, który przemawia do demograficznych, którego obecność w jadłodajni pomaga ugruntować swoją tożsamość.
Artykuł napisany przez: raportowanie MSR